Uputstvo za upotrebu

Da li ste znali:

Kada god izgubite nešto, neko će to pronaći. Ništa zaista ne nestaje. Međutim pronalazač i i osobe koje su izgubile se u 3/4 slučajeva ne „nadju“, jer nemaju gde. Zato je sada tu FINDIT!

Izgubili ste nešto?

Inicirajte potragu, objavite oglas o izgubljenom predmetu, licu, ljubimcu, sa detaljma gde i kada je nešto nestalo.

Pronašli ste nešto?

Ponesite sa sobom, uslikajte i objavite kratak oglas na sajtu sa detaljima o pronalasku. Pomozite onima koji su nešto izgubili, čak iako niste u toj situaciji. Jer sigurno ste bili ili ćete biti i Vama će neko pomoći na isti način.

Korišćenje sajta je besplatno, brzo i lako. Dostupno i korisno svima, bez obzira na mesto i vreme pronalaska ili gubitka.

Kako se objavljuje oglas?

Registrujte se na sajt. Potrebno Vam je oko 2 minuta za registraciju i objavu oglasa. U okviru svog naloga kreirate oglas s kojim možete upravljati . Postoje regularni i sponzorisani oglasi. Regularni oglasi se automatski objavljuju klikom na „objavi“.Sponzorisane oglase sa oznakom „Važno“ koristite kada Vam je jako važno da se nešto brzo pronađe i oni se uvek nalaze među prvima na naslovnoj strani. Način objave sponzorisanih oglasa je regulisan Pravilima o korišćenju sajta.

Šta treba da sadrži oglas?

Ukoliko ste izgubili nešto, u Vašem je interesu da što detaljnije opišete predmet , vreme i mesto gubitka kako bi potencijalni pronalazač mogao da ga identifikuje. Poželjno je postaviti i sliku ako je imate. Pronalazače molimo da svakako objave sliku pronađenog/vidjenog predmeta, lica ili ljubimca uz neophodan opis njihovih karakteristika, vremena i mesta pronalaska.

Oglasi su u načelu slobodne forme, ali ne smeju biti sastavljeni protivno Pravilima o korišćenju sajta.

Kako se pretražuju oglasi?

Prema kategorijama u kojima su objavljeni. Prilikom sastavljanja oglasa Vi ih obeležavate da li pripadaju kategoriji izgubljenih, nestalih, ukradenih ili pronađenih predmeta, lica i ljubimaca. Postoji i kategorija prema grupi predmeta. Treća opcija je prema nazivu predmeta. Svi oglasi na naslovnoj strani su poređani prema hronološkom redu objave, od najnovijih ka najstarijim.

Šta kada nađete oglas koji ste tražili?

Kontaktirajte osobu koja ga je objavila. Dopisivanje se odvija kroz interne poruke u okviru Vaših korisničkih naloga. Sa pronalazačem se neposredno dogovarate o načinu povraćaja.

Pronašli ste nešto, ali niste u mogućnosti da ponesete sa sobom?

Šta uraditi? Uslikajte i prijavite.To je najvažnije. Ako je u pitanju predmet sklonite ga na bezbedno mesto koje ćete opisati vlasniku, koji će na osnovu toga sam/a otići da ga preuzme. To mesto može biti i obližnja radnja, butik, kafić. Zamolite zaposlene da preuzmu, na kraju krajeva, to je i reklama za njihov biznis, doćiće im zahvalna i potencijalna mušterija. I mi ćemo se truditi da njih i Vas javno pohvalimo za saradnju i pomoć kroz posebnu rubriku „Pronalazač nedelje“.